Wel of geen hondenverzekering?

Een hondenverzekering, ja of nee? Het afsluiten van een verzekering voor jouw trouwe viervoeter is niet niks. Net als bij onze eigen zorgverzekering is het van belang om te vergelijken en een goede afweging te maken. Sommige hondeneigenaren vinden het onzin, anderen willen niet voor financiële verrassingen komen te staan. Het verzekeren van jouw hond is in ons land niet verplicht, maar dat betekent niet dat niet effectief is.

Veel redenen die genoemd worden om honden niet te verzekeren zijn: te hoge premies, niet alles wordt gedekt en het feit dat er een spaarpotje is voor onkosten. Bij een hondenverzekering betaal je maandelijks een bepaalde premie. Het kan inderdaad voorkomen dat je de eerste jaren weinig onkosten maakt, terwijl je wel premie betaalt. Toch zijn er ook veel baasjes heel erg tevreden over hun hondenverzekering. Helemaal naarmate de hond ouder wordt, gaat hij vaker wat mankeren. De dierenartskosten kunnen dan hoog oplopen.

Dit laat al wel zien dat een hondenverzekering voor iedereen anders is. Zo is iedere hond ook anders en heeft elke viervoeter een andere, passende verzekering nodig.

Hoe vind ik een goede verzekering?

Wat is een goede hondenverzekering? Welke hondenverzekering past bij mij? Dit zijn vragen waarbij het antwoord voor iedereen anders is. Iedere hond heeft andere (medische) zorg nodig. Zet daarom de verschillende verzekeraars op een rijtje met de volgende dingen in je hoofd:

  • Het ras van de hond;
  • De leeftijd;
  • Met medische verleden;
  • De prijs die je maximaal wilt betalen;
  • De gewenste dekking;
  • De maximale uitkering.

Waarom wel een hondenverzekering afsluiten?

Omdat je op het moment dat jouw hond de zorg het meeste nodig heeft, je geen moeilijke financiële beslissing hoeft te maken. Met een hondenverzekering kan je jouw trouwe vriendje de medische zorg bieden die hij nodig heeft. Je kan zelf je pakket samenstellen, waardoor precies de nodige dingen worden gedekt. Van dierenartsbezoeken, vaccinaties en sterilisatie, tot dure medicatie en operaties.

Op onze website vind je allerlei mogelijkheden en sluit je de meest passende verzekering voor jou en je viervoeter af. Bekijk ons uitgebreide overzicht!