Hondenverzekering en inentingen

Goede zorgen voor je geliefde huisdier beginnen natuurlijk met de standaard inentingen. Niet iedereen kiest ervoor om zijn hond te laten enten, maar het is natuurlijk wel de meest veilige keuze om ziekten te voorkomen. Door een hondenverzekering af te sluiten worden de kosten van entingen vaak volledig of grotendeels vergoed. Let er wel op bij het afsluiten van een verzekering op wat er precies wordt verzekerd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een inenting voor een hond?

De kosten van een inenting voor een hond kunnen flink variëren. Het hangt allereerst natuurlijk af wat voor soort enting het is, maar dierenartsenpraktijken hanteren ook allemaal hun eigen prijzen. Gemiddeld varieert het van €45,- euro tot ongeveer €75,- euro per vaccinatie, waarbij de ene enting jaarlijks dient te gebeuren en de ander driejaarlijks. De entingen dienen bij de dierenartsenpraktijk geplaatst te worden. Hierdoor betaal je dus naar de kosten voor de inenting zelf, ook kosten voor het consult. Met een hondenverzekering zijn vrijwel al deze kosten gedekt.

Vergoeding van inentingen bij honden

Wij kunnen niet voor jou beslissen of je een dierenverzekering af moet sluiten. Het is wel handig om er zelf even bij stil te staan. Wat zijn de voordelen voor jou en voor jouw trouwe makker? Bij veel verzekeringsmaatschappijen vallen de inentingen/vaccinaties wel in het basispakket. Toch zijn er onderling nog veel verschillen in prijzen. Bekijk dus wat het beste bij jullie past.

Wil je weten welke verzekeraars inentingen vergoeden? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht. Selecteer je wensen en de verschillende verzekeringen verschijnen direct in beeld.