Wat kost een hondenverzekering?

Een verzekering voor je hond is niet verplicht, maar je hebt wel zelf de plicht om goed voor jouw dier te zorgen. Hieronder valt ook de medisch noodzakelijke zorg. Voor een aantal euro per maand is jouw hond voor standaard medische kosten gedekt en kom je niet voor grote financiële verassingen te staan. Voor een (basis)pakket betaal je tussen de €10,- euro en €40,- euro per maand.

Er is geen vast bedrag voor een hondenverzekering. Iedere verzekeraar rekent een andere premie en biedt een andere dekking. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoekt welke verzekering het beste bij je past.

Waarom een hondenverzekering?

In plaats van een speciale verzekering voor je hond, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om maandelijks een bedrag opzij te zetten. Toch is het lastig om in te schatten en te bepalen hoe veel geld je moet sparen voor onvoorziene medische hulp. Zo’n spaarpotje is voor sommige ernstige gevallen helaas niet genoeg. De kosten bij een botbreuk of een infectie kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Door jouw hond te verzekeren kan je zelf geld besparen en heb je meer zekerheid in tijden wanneer het écht nodig is.

Belangrijke factoren bij het verzekeren

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzekering voor jouw hond. Niet alleen door speciale wensen wordt de premie hoger, maar ook het ras, het geslacht en de leeftijd van jouw trouwe vriend hebben invloed op de kosten van de hondenverzekering.

Wij hebben nog wat algemene tips over het verzekeren van honden:

  • Hoe jonger de hond op het moment van afsluiten, des te goedkoper de verzekering is (en blijft de rest van het leven).
  • Bekijk welke bekende ziektes veelvoorkomend zijn bij het ras van jouw viervoeter. Hier kan je rekening mee houden door bijvoorbeeld een aanvullende verzekering.
  • Wat er in de basisverzekering wordt gedekt verschilt per maatschappij. Dus vergelijk zelf!
  • Controleer wat het eigen risico wordt bij het afsluiten van een bepaalde verzekering.

Wij willen jou helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft een verzekering voor jouw geliefde viervoeter. Bekijk hier de prijzen van verschillende verzekeraars en onderzoek het zelf!