Hondenverzekering en operatiekosten

Een hondeneigenaar neemt de zorg voor zijn lieve viervoeter uiterst serieus. Hij verdient in alle gevallen natuurlijk de beste medische zorg. Als de hond door omstandigheden geopereerd moet worden, kan de rekening van de dierenarts ineens flink oplopen. Op zo’n moment wil je als baasje niet voor een moeilijke financiële keuze komen te staan. Veel eigenaren kiezen er dan ook voor om hun viervoeter te verzekeren. Op deze manier beschermen ze zichzelf tegen onverwachte, torenhoge kosten. Bij een hondenverzekering kun je operatiekosten namelijk voor een groot deel laten dekken.

Eigen risico bij operatiekosten

Operatiekosten bij een hondenverzekering? Bij een hondenverzekering worden niet de volledige operatiekosten van de hond meteen gedekt. De verzekering die je afsluit hanteert bijna altijd een eigen risico. Dit kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van de gemaakte kosten. Je betaalt dus altijd zelf een klein deel mee aan de operatie van jouw huisdier. Toch loont het wel om een hondenverzekering af te sluiten, want de eigen bijdrage is altijd veel minder dan de totale operatiekosten. Kortom: als je financiële zekerheid wil wat betreft de zorg voor jouw hond, dan is een verzekering zeker aan te raden.

Aandachtspunten bij afsluiten hondenverzekering

De operatie van jouw hond vergoed? Kies er dan voor om een hondenverzekering af te sluiten. Kijk bij het vergelijken wel goed naar de volgende punten:

  • De maandelijkse premie;
  • de dekking van de verzekering;
  • het eigen risico (vast bedrag/percentage);
  • de maximale uitkering.

Het belangrijkste is dat je een verzekering afsluit die bij jouw wensen en de behoeften van je hond aansluiten. Ga op zoek naar informatie en vergelijk zelf verschillende verzekeraars. Een goede verzekering is voor iedere hond anders, dus direct afgaan op de goedkoopste of duurste hondenverzekering is niet altijd de beste keuze.

Op onze website vind je alle informatie over verschillende pakketten en diverse verzekeringen voor jouw lieve dier. Ga op onderzoek uit in ons handige overzicht. Blijven er nog inhoudelijke vragen onbeantwoord? Neem dan contact op met desbetreffende verzekeraar.