Hondenverzekering inclusief sterilisatie

Sterilisatie of castratie is een veel voorkomende ingreep bij honden. Vandaar dat het ook zeker de moeite waard is om te overwegen om deze behandeling op te nemen in jouw hondenverzekering. Een sterilisatie is een flinke ingreep en dat brengt ook de nodige kosten met zich mee, zeker als de hond op leeftijd is. Als je op voorhand al besloten hebt de hond te laten steriliseren is het verzekeren ervan het overwegen waard.

Sterilisatie bij honden

Niet ieder baasje kiest ervoor om zijn hond te laten helpen. Als je niet zit te wachten op een onverwachte zwangerschap van jouw lieve hondje, dan is het echter wel beter om dit voorkomen door sterilisatie. Het komt de gezondheid van je huisdier daarnaast alleen maar ten goede. Sterilisatie heeft meerdere voordelen:

  • Voorkomen van ongewenste zwangerschappen;
  • Verkleinde kans op tumoren of baarmoederontstekingen;
  • Loopsheid verdwijnt;
  • Verkleinde kans op suikerziekte.

Kosten sterilisatie

Iedere dierenartsenpraktijk heeft haar eigen prijzen voor sterilisatie bij honden. De prijs hiervan wordt bepaald door de grootte en het gewicht van het dier. Het bedrag begint meestal rond de €200,- euro bij een kleine hond en kan oplopen tot zo’n €400,- euro bij een grote hond. Een hondenverzekering incl. sterilisatie zorgt voor de dekking van een groot deel van de kosten.

Vergoeden alle hondenverzekeringen sterilisatie?

Nee. Niet iedere hondenverzekering vergoedt standaard de sterilisatie van jouw hond. In de meeste gevallen valt de sterilisatie/castratie niet onder de basisdekking, maar kom je dan uit bij een aanvullende verzekering. Voor een paar euro extra in de maand sluit je al zo’n aanvullende hondenverzekering met sterilisatie af. Deze kan je invullen naar de behoeften van jouw eigen viervoeter.

Benieuwd naar de mogelijkheden van aanvullende verzekeringen inclusief sterilisatie? Bekijk dit dan op de website van de verzekeraar.