Hondenverzekering en homeopathie

Als baas wil je de beste zorg voor je trouwe viervoeter. Als de hond onverklaarbare klachten heeft, dan kan je de keuze maken om dierenhomeopathie te proberen. Over homeopathie zijn de meningen verdeeld, maar er zijn veel succesverhalen bekend over deze natuurlijke geneeswijze. Ook met een hondenverzekering kan er rekening worden gehouden met dierenhomeopathie.

Hoe werkt homeopathie?

Homeopathie bij dieren is vergelijkbaar met homeopathie bij mensen. Het is een natuurlijke geneeswijze waarbij er naar het dier gekeken wordt met geschiedenis, karakter en symptomen, dus niet alleen naar het fysieke probleem. Het doel van homeopathie is om de achterliggende oorzaak van de (fysieke) klacht te onderzoeken. Bij de behandeling wordt dan vaak gebruik gemaakt van natuurlijke geneesmiddelen die het lichaam stimuleren zichzelf te genezen. De homeopathische middelen bestaan onder andere uit planten en mineralen, die de klachten vanuit de kern behandelen.

Wij mensen kunnen zelf vertellen hoe we ons voelen, bij dieren kan er alleen observatie plaatsvinden. Tijdens een gesprek met de eigenaar worden de klachten van de hond in beeld gebracht en wordt er specifiek een geneeswijze bepaald. Voor veel honden kan homeopathie echt een uitkomst bieden.

Wordt homeopathie vergoed?

Meestal zit homeopathie niet standaard in het basispakket, maar bij meerdere verzekeraars wel in het aanvullende pakket. Verschillende verzekeraars vergoeden gedeeltelijk homeopathische behandelingen en medicijnen. In bijna alle gevallen valt homeopathie dus onder de dekking van de aanvullende verzekering. Kijk voor gedetailleerde informatie over het vergoeden van homeopathie bij honden bij de verzekeraars.

Benieuwd welke verzekeraars homeopathie vergoeden? Bekijk ons uitgebreide overzicht.