Hondenverzekering en hernia

Honden kunnen op iedere leeftijd te maken krijgen met een (acute) hernia. Dit is een aandoening van de wervelkolom waarbij de tussenwervelschijf tegen het ruggenmerg en de zenuwen drukt. Symptomen van een hernia bij de hond zijn o.a. forse pijn, (plaatselijke) verlamming of een stijve nek. De kosten van een herniabehandeling kunnen flink de hoogte in gaan, met de kans dat jij als baasje voor een moeilijke keuze komt te staan. Helemaal als de hernia acuut optreedt.

Bij sommige rashonden komen hernia’s over het algemeen wat vaker voor, bijvoorbeeld bij teckels, Franse bulldog, Doberman, Shih tzu en Labrador retriever. In deze gevallen is het zeker verstandig om al vroeg na te denken over het afsluiten van een hondenverzekering.

Behandeling van een hernia; kosten

De behandeling bij een hond met een hernia is afhankelijk van o.a. de plaats van de hernia. Er zijn twee ‘behandelmethoden’ bij een hernia. Enerzijds rust en medicatie (bij minimale klachten) en anderzijds een operatie. De grootste groep wordt op de eerst genoemde manier behandeld. Kortom, een hernia is een heftige aandoening die hond (en baasje) als zeer heftig kunnen ervaren. Ook de kosten van de dierenarts lopen bij behandelingen van hernia’s flink op. Je wil er natuurlijk niet aan denken, maar ben je in het ergste geval voorbereid op torenhoge kosten?

Vergoeding van herniabehandeling bij honden

Mocht jouw trouwe viervoeter last krijgen van een hernia, dan wil je de beste zorg. Zoals gezegd kan een hernia zelfs al in de eerste levensjaren optreden. Dan wil je niet voor moeilijke beslissingen komen te staan. Om een groot deel van deze kosten in te dekken, kan je ervoor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten met dekking van herniabehandelingen. Steeds meer verzekeraars nemen deze behandelingen op in het (aanvullende) verzekeringspakket.

Benieuwd welke verzekeraars behandelingen bij een hernia vergoeden? Bekijk ons uitgebreide overzicht van verzekeraars.