Puppy verzekeren? Is dat nodig?

Bij de komst van een jonge hond is een dierenverzekering waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Voor mensen is het heel normaal om een goede zorgverzekering te hebben, dus waarom niet voor jouw viervoeter? Door een hondenverzekering voor jouw pup af te sluiten, bescherm jij jezelf tegen hoge kosten van de dierenarts. Hoe jonger de hond is als je de verzekering afsluit, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt.

Waarom een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is voor veel baasjes een duurzame investering en een manier om de hond altijd de beste zorg te kunnen bieden. Zo hoef je zelf nooit vanwege financiële redenen een dierenartsverzoek te negeren. Op de momenten dat jouw viervoeter de zorg écht nodig heeft, hoef jij je als baasje geen zorgen te maken om jouw financiële situatie en geef je jouw dier de beste zorg die er is.

Als een hond ouder wordt is de kans groter dat hij vaker bezoekjes moet brengen aan de dierenarts. Door een verzekering krijgt jouw dier altijd de beste zorg en krijg jij een deel van de kosten van de verzekeraar terug. Hiernaast vergoeden veel verzekeraars ook flink wat ‘onkosten’ in het eerste levensjaar van de pup, zoals inentingen.

Voordelen hondenverzekering puppy

De beste tijd om jouw hond te verzekeren is op een zo jong mogelijke leeftijd. Voordelen die een puppyverzekering met zich meebrengt:

  • Je betaalt minder maandelijkse premie dan bij een oudere hond;
  • de verzekering gaat direct in (er is dus geen wachttijd van 30 dagen);
  • kosten voor de identificatiechip en bijvoorbeeld sterilisatie kunnen worden vergoed.

Onze website geeft je een helder overzicht van verschillende verzekeringen. Bekijk zelf welke verzekering het beste bij jou en je viervoeter past.