MRI scan bij een hond: de kosten

Wij baasjes proberen goed voor onze trouwe viervoeters te zorgen. Maar ook zij worden wel eens ziek. Helaas kan een dier kan niet praten of aangeven waar hij pijn heeft. Daarvoor zijn dan weer bepaalde behandelingen beschikbaar. bijvoorbeeld MRI scans. Het is als baasje niet iets waar je rekening mee houdt, maar het kan gebeuren dat jouw hond een MRI scan nodig heeft om de klachten te onderzoeken. Hoe werkt een MRI scan en wat kost zo’n behandeling?

Hoe werkt MRI scan bij honden?

Een MRI scan is een aanvullende techniek op röntgen en echo’s en werkt bij honden in principe hetzelfde als bij ons mensen. De afkorting MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging en maakt gebruik van magnetische velden en radiogolven. De scan  zorgt ervoor dat weefsel in het lichaam, die vooral bestaan uit waterstofatomen, goed in beeld gebracht kunnen worden. Het geeft een driedimensionaal beeld van het gebied in het lichaam, waarmee afwijkingen opgespoord kunnen worden. Afwijkingen die goed in beeld gebracht kunnen worden zijn: tumoren, bloedingen en ontstekingen, maar ook rugproblemen, hernia’s en tumoren.

Hoe duur is MRI scan bij honden?

Een MRI scan heeft geen vaste prijs. De kosten van zo’n scan voor je hond zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Net zoals bij andere behandelingen hanteren dierenartsen eigen tarieven. Als we gemiddeld kijken naar de kosten voor een MRI scan begint dit gemiddeld rond de €500,- en kan het oplopen tot en €800,- euro.

Het is dus niet niks, zo’n MRI scan. De hoge kosten van deze behandeling kan als een schok komen. Als je jouw hond niet verzekerd hebt, moet je zelf opdraaien voor het gehele bedrag. Door een hondenverzekering af te sluiten bescherm je jezelf tegen deze onverwachts hoge dierenartskosten. Je betaalt een deel eigen risico zelf, maar het grootste deel wordt door de verzekeraar vergoed als je gaat voor MRI dekking.

Lees meer over de mogelijkheden voor hondenverzekeringen op onze website. Ook vind je hier in ons overzicht alle opties van verschillende verzekeraars.