Is een hondenverzekering verplicht?

Ben je verplicht je hond te verzekeren? Het antwoord is nee, maar het is zeker aan te raden om bij de komst van een hond in huis een verzekering te overwegen. Goede zorg en aandacht kunnen niet voorkomen dat jouw trouwe viervoeter iets overkomt. Een onverwachts ongelukje of een ziekte kunnen ervoor zorgen dat de kosten bij de dierenarts hoog oplopen. Een hondenverzekering beschermt jou als baasje tegen grote financiële tegenvallers.

Dekking van kosten dierenarts en identificatiechip

Door het afsluiten van een verzekering voor jouw hond dek je jezelf in tegen hoge dierenartskosten. Je bepaalt zelf voor welke behandelingen je jouw viervoeter verzekert. Bijvoorbeeld het consult bij de dierenarts, maar veel verzekeraars vergoeden ook het plaatsen van de identificatiechip en de jaarlijkse inentingen. Een hondenverzekering is dus niet alleen gunstig voor de hond, maar ook voor jouw eigen portemonnee!

Is een hondenverzekering nodig?

Een hondenverzekering is niet verplicht en sommige mensen vinden het ook niet per sé nodig. Toch is het de overweging waard. De verzekeringen kunnen worden samengesteld naar de wensen van jou als baasje en naar de medische behoeften van het dier. Zo is er voor iedere hond een passende verzekering te vinden. Zeker als er binnenkort een pup in huis komt. Hoe jonger het dier is als de verzekering wordt afgesloten, hoe lager de premie is die je betaalt.

Bekijk zelf de verschillende opties van hondenverzekeringen op onze website en vind een passende verzekering voor jou en je viervoeter!