Hondenverzekering voor het gebit

Een gezond gebit is een belangrijke factor voor de gezondheid van jouw viervoeter. Net als wij mensen kunnen honden er goed ziek van zijn als het gebit er slecht aan toe is. Het is belangrijk om het gebit van je hond goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren. Om het gebit van jouw lieve dier gezond te houden kan je als baasje kiezen voor een hondenverzekering met tandzorg. De kosten voor de behandelingen worden dan gewoon door de verzekeraar vergoed.

Het verzorgen van een hondengebit

Net als wij mensen kan een hond last krijgen van tandsteen en tandplak. Dit kan nare gevolgen hebben. Zorg dus dat je regelmatig het gebit van jouw viervoeter controleert. Dit kan je zelf doen, maar in veel gevallen is het gemakkelijker om dit door een dierenarts te laten doen. Er zijn daarnaast manieren om zelf bij te dragen aan het gebit van jouw hond:

  • Tanden poetsen (het liefst twee tot drie keer per week);
  • Kauwspeeltjes- of sticks;
  • Goede voeding.

Een ongezond gebit: de gevolgen

Voor veel baasjes is het niet vanzelfsprekend dat zij dagelijks of wekelijks het gebit van hun hond controleren. Vaak worden aandoeningen aan het gebit ook pas in een laat stadium opgemerkt. Onopgemerkte aandoeningen kunnen leiden tot tandvleesontstekingen en het verliezen van tand of kies. Dit zal ook te merken zijn aan het gedrag van de hond. Bijvoorbeeld, de eetlust verdwijnt, veel kwijlen en krabbewegingen bij de bek. Preventieve tandzorg is, net zoals bij mensen, dus ook heel belangrijk voor jouw viervoeter. Door een (aanvullende)verzekering af te sluiten voor tandzorg, worden de meeste kosten door de verzekeraar vergoed.

Bekijk op onze website welke verzekeraars een aanvullende dierenverzekering voor het gebit van jouw viervoeter bieden.