Hondenverzekering premie: de maandelijkse kosten

Het hebben en verzorgen van een hond kost best wat geld. Denk hierbij aan voeding, een mand, speeltjes en de jaarlijkse vaccinaties. Naast deze kosten kunnen er onverwachts hoge rekeningen van de dierenarts bij komen. Hier ben je als baasje niet altijd even goed op voorbereid. Door een hondenverzekering af te sluiten wordt je als baasje beschermd tegen grote financiële tegenvallers als het gaat om dierenartskosten. Zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen, want van te voren weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar wat kost zo’n verzekering eigenlijk per maand? Vergelijken kan simpel bij jedierenwijzer verzekeringen

Waar wordt de maandelijkse premie op gebaseerd?

Er zijn veel verschillende verzekeraars die ook allerlei verschillende pakketten aanbieden. De kosten van de maandelijkse premie wordt dus allereerst bepaald door het pakket (en dus de dekking) die je kiest. Het is het beste de dekking van de verzekering te baseren op de behoeften van jouw hond en jouzelf. Heb je dan aan een basisdekking genoeg? Of ga je voor een aanvullende dekking?

Aanvullende dekkingen zijn er bijvoorbeeld voor vaccinaties, operaties, sterilisatie en röntgenbehandelingen en scans. Dat maakt dat de maandelijkse premie bij een aanvullende dekking ook hoger is.

Naast de keuze voor de dekking, heeft ook de keuze voor een verzekeraar en de leeftijd van de hond te maken met de hoogte van de premie. 

De kosten van een hondenverzekering

Zoals gezegd hanteert iedere verzekeraar andere prijzen, maar voor een hondenverzekering kun je een basic verzekering afsluiten vanaf zo’n €10,- euro. De maximale bedragen voor een maandpremie van een hondenverzekering bepaal je zelf, maar tussen de €15,- euro en €25,- euro per maand kan je bij de meeste aanbieders een passende verzekering afsluiten. Deze kosten worden hoger naarmate je meer gedekt wil hebben.

Op onze website vind je meer informatie over hondenverzekeringen. Voor meer info over prijzen en dekkingen kan je ook terecht op de websites van desbetreffende verzekeraars.