Hondenverzekering voor een oudere hond

Het bewaken van de gezondheid van jouw viervoeter is een van de belangrijkste zaken als baasje. Niet ieder baasje besluit om zijn hond al vanaf een jonge leeftijd te verzekeren. Dit is ook niet verplicht, maar het verzekeren van een hond brengt voor jou én het dier voordelen met zich mee. Is het mogelijk om een oudere hond te verzekeren? En heeft dat eigenlijk nog wel zin?

Een hond op leeftijd verzekeren, heeft dat wel zin?

Een verzekering voor jouw viervoeter heeft altijd zin. Of het nog rendabel is, hangt af van de situatie. Bij de meeste verzekeraars kan je honden op leeftijd nog prima laten verzekeren. Let op: sommige verzekeraars hanteren wel een maximale leeftijd voor dierenverzekeringen. Dit varieert, maar die leeftijd ligt gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar. Om een oudere hond te kunnen verzekeren dient de verzekeraar er wel zeker van te zijn dat het dier gezond is. Om deze reden wordt er vaak om een medische keuring gevraagd bij het afsluiten. Op deze manier weten verzekeraars zeker dat het dier gezond is en er geen misbruik van de verzekering kan worden gemaakt.

Bekijk voor jullie situatie of het waardevol en rendabel is om nog een verzekering af te sluiten. Toch raden wij het iedereen aan. Zeker ook nog bij honden op leeftijd. Waarom? Omdat oudere honden toch sneller kwaaltjes krijgen en daarvoor vaker een bezoekje aan de dierenarts brengen.

Voordelen hondenverzekering puppy’s

De meest ideale situatie is om jouw hond al als puppy te verzekeren. Dit heeft namelijk meerdere voordelen:

  • In de meeste gevallen geen sprake van een wachttermijn;
  • een lagere maandelijke premie;
  • belangrijke basisbehandelingen in het eerste jaar (chippen, vaccinaties) worden veelal vergoed.

Om er zeker van te zijn dat jouw viervoeter op leeftijd goed verzekerd is, informeer dan eerst bij desbetreffende verzekeraar. In ons overzicht een verzekering gevonden die bij jullie past? Sluit hem dan gemakkelijk online af!