Is er een hondenverzekering zonder wachttijd?

Tijdens het afsluiten van een hondenverzekering krijg je te horen dat er een wachttijd van 30 dagen geldt, voordat de verzekering ingaat. Dit is natuurlijk geen ideale situatie. Zijn er uitzonderingen waardoor er geen wachttermijn geldt? Of zijn er verzekeraars die helemaal geen wachttijd hanteren? Deze blog geeft je antwoord op deze vragen.

Waarom een wachttijd bij verzekeren?

Als je besluit jouw hond te verzekeren, ga je er natuurlijk vanuit dat de verzekering na het afsluiten direct ingaat. Niets is minder waar. In de meeste gevallen geldt er namelijk een wachttermijn van 30 dagen voordat de verzekering pas in gaat. 
De reden waarom deze wachttermijn er is, is om misbruik van de verzekering te voorkomen. Met andere woorden: verzekeraars dekken zich hiermee in dat je niet op het laatste moment nog een ziek dier kan verzekeren. Houd dus altijd rekening met een wachttijd van 30 dagen!

De kans is natuurlijk aanwezig dat jouw dier tijdens deze wachttermijn van 30 dagen iets overkomt. Mocht de hond betrokken raken bij een ongeval, waardoor hij dringend medische hulp nodig heeft, zal de verzekering in veel gevallen gewoon zijn werk doen. Informeer hierover bij desbetreffende verzekeraar.

Hondenverzekeringen zonder wachttijd

Helaas zijn er dus nog geen verzekeraars die verzekeringen bieden zonder wachttermijn. Wel zijn er situaties waar sommige verzekeraars uitzonderingen voor maken en de verzekering dus wel direct ingaat. Bijvoorbeeld als jouw hond betrokken raakt bij een ongeval. Het plaatsen van de identificatiechip is ook iets dat de meeste verzekeraars tijdens de wachttijd vergoeden.

Daarnaast hanteren sommige verzekeraars geen wachttijd bij puppy’s onder een bepaalde leeftijd. Het beste is dus om jouw hond zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Onze website geeft je meer informatie over hondenverzekeringen. Ook vind je er verschillende verzekeraars. Bekijk en vergelijk het zelf in ons overzicht!