Is een hondenverzekering rendabel?

Veel baasjes vragen het zich af: heeft een hondenverzekering zin? Een hondenverzekering kan in veel gevallen heel gunstig zijn, maar is het ook rendabel? Dat is een vraag die je jezelf tijdens het oriënteren zeker moet afvragen. Voor de een ligt dat namelijk anders dan voor de ander. Een hondenverzekering kan je helemaal naar eigen behoeften invullen, dus je bepaalt uiteindelijk ook zelf wat de maandelijkse lasten bedragen.

Wat kost een hondenverzekering?

Gemiddeld ben je per maand tussen de €10,- en €30,- euro kwijt voor een hondenverzekering. Deze kosten zijn namelijk afhankelijk van het pakket en de dekking die je als baasje voor je hond kiest. Niet iedere verzekering dekt dezelfde medische behandelingen, dus het is belangrijk om naar de behoeften van je hond te kijken of je te laten adviseren.
Daarnaast wordt de hoogte van de maandelijkse premie ook beinvloed door het eigen risico wat de verzekeraar hanteert. Om voor jezelf te bepalen of een hondenverzekering rendabel is, is het dus nodig dat je een helder beeld hebt van de dekking die jouw lieve viervoeter nodig heeft. Geen enkele verzekering is hetzelfde.

Zijn de maandelijkse kosten het waard? Een bedrag dat je maandelijks wel kan missen is volgens ons de goede medische zorg zeker waard. Een verzekering voor je hond beschermt je als baasje tegen hoge kosten en verzekert jouw dier van de beste medische zorg op de momenten dat hij het nodig heeft.

Verzekering hond afsluiten ja of nee?

Iedereen bepaalt voor zichzelf of een hondenverzekering rendabel is en zin heeft. Toch is het voor iedereen aan te raden. Het geeft baasje én dier zekerheid, bijvoorbeeld als het dier betrokken raakt bij een ongeluk of een ziekte oploopt. Zelfs op deze onverwachte momenten ben je beschermd tegen hoge dierenartskosten. De verzekeraar dekt dan namelijk een groot deel van de gemaakte kosten. Zo hoef je als baasje ook geen moeilijke, overhaaste beslissingen te nemen.

Wil je jouw dier de beste medische zorg bieden en wil je daarbij zelf ook financiële zekerheid? Dan is een hondenverzekering een uitkomst.

Op onze website kan je terecht voor meer informatie over hondenverzekeringen en verschillende verzekeraars. Zo beslis je zelf of een verzekering rendabel is voor jou en je dier.