Een goede hondenverzekering

Nog niet zo bekend met zorgverzekeringen voor honden? Of op zoek naar de beste verzekering voor jouw lieve viervoeter? Deze blogpost helpt je een handje. Daarnaast kan je op onze website terecht voor een uitgebreid overzicht van diverse verzekeraars. Door voor jezelf te bepalen wat je wensen zijn, kan je al een stuk gerichter zoeken.

Als je wil dat jouw trouwe vriendje zo goed mogelijk verzekerd is, dan kies je voor een uitgebreide verzekering inclusief aanvullende dekking. Ben je zelf bereid om op financieel gebied een wat groter risico te nemen, dan is een goedkopere verzekering een prima keuze. Wij laten verschillende aanbieders aan je zien en met een paar clicks sluit je makkelijk een hondenverzekering af!

Belangrijke punten bij een goede hondenverzekering

Om een goede, passende verzekering voor jouw hond te vinden, is het verstandig om er wat dieper in te duiken. Op de volgende dingen moet je zeker letten bij het vergelijken van verzekeringen:

  • Wat is de premie van desbetreffende verzekering?
  • Wat is de hoogte van het eigen risico (percentage of vast bedrag)?
  • Wat wordt er maximaal vergoed/uitgekeerd?
  • Welke dingen worden er precies allemaal gedekt?

Een goede hondenverzekering: aanvullende dekking

Het belangrijkste aspect van een goede dierenverzekering is een goede dekking. Bij iedere aanbieder is de dekking van de basisverzekering weer anders. En daarnaast worden niet álle gemaakte kosten bij een basisverzekering vergoed. Daarvoor is er de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten.

Laat je het gebit van je hond regelmatig controleren of denk je erover na om jouw vriendje te laten castreren? Dan worden deze zaken vaak niet vergoed met alleen een basisverzekering. De volgende specifieke punten zijn dan ook belangrijk bij het overwegen:

  • De risico’s die je wil laten dekken.
  • Het ras van jouw hond.
  • Het medische verleden van de hond.
  • De leeftijd van de hond.

Bekijk ons overzicht en vind een gepaste hondenverzekering op basis van je eigen wensen!