De komst van een puppy: wat heb je nodig?

Een nieuw familielid is op komst. Natuurlijk wil je dat jouw puppy op een fijne, warme plek komt waar het van alle gemakken is voorzien. Waar moet je aan denken als je voor het eerst een jonge hond in huis krijgt? Welke spullen heb je nodig, en hoe zit het met de verzekering? Lees onze tips in deze blogspost!

Puppy benodigdheden: spullen

Mand en/of bench
Eigenlijk is het belangrijkste dat de pup een eigen, vertrouwde plek in huis heeft. Dit is vaak ook de plek waar hij ‘s nachts kan slapen. Een warme mand of een bench waar hij zich lekker terug kan trekken.

Halsband en riem
Met een speelse pup die nog veel moet leren is het onverantwoord om zonder riem en halsband de straat op te gaan. Neem op voorhand een korte en een lange riem. Zo kan je zelf aanvoelen wat voor de hond het best werkt.

Voer en voerbakken
Vaste bakken waar de hond terecht kan voor zijn voedsel en water. En vergeet de snoepjes niet! Die kan je gebruiken om de pup te belonen als hij nieuwe dingen leert.

Speelgoed
Zorg dat er genoeg speelgoed in huis is waar de hond zich mee kan vermaken. Een puppy kan bijvoorbeeld aan meubels krabben/knagen als hij zich verveelt. Vaak is het goed om een speeltje van zijn ouderlijk huis mee te nemen. Die neemt een vertrouwde geur met zich mee waardoor de hond zich beter op zijn gemak zal voelen.

Ontwormings- en vlooienkuur
Altijd handig om in huis te hebben! Helemaal als ze nog klein zijn, zijn deze kuren belangrijk. Houd er rekening mee dat dit regelmatig herhaald moet worden voor een goede werking.

Wat moet je regelen voor de komst van een puppy?

Naast alle fysieke spullen moeten er meer dingen geregeld worden voordat jouw puppy bij je thuis komt. Bijvoorbeeld de inschrijving bij een dierenarts en/of puppycursus. Maar ook over een hondenverzekering moet worden nagedacht. Hoe jonger de hond is bij het afsluiten hiervan, hoe goedkoper de verzekering is. Het verzekeren van je puppy beschermt je als baas tegen hoge, onvoorziene kosten van de dierenarts.

Op onze website vind je veel meer informatie over onder andere hondenverzekeringen. Ga zelf op zoek naar de beste keuze voor jou en je viervoeter in ons overzicht.