Aansprakelijkheid bij een hondenverzekering

 

Voor onze eigen onhandigheden sluiten we een aansprakelijkheidsverzekering af. Maar hoe zit dit eigenlijk bij je huisdier? Ongeluk zit in een klein hoekje en de kans is aanwezig dat jouw lieve viervoeter toch per ongeluk een keer iets kapot maakt. Als baasje ben je verantwoordelijk voor de schade/het letsel dat jouw hond veroorzaakt. Hoe verzeker jij jezelf hiertegen? Lees dan snel verder.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat de verzekering niet nuttig is. Integendeel zelfs, is dit een verzekering waar je beter niet op kan besparen. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt in de meeste gevallen de schade/het letsel die je zelf (per ongeluk) hebt veroorzaakt. Denk aan het per ongeluk kapot maken van spullen van een ander, of een ongeluk veroorzaken.

In veel gevallen sluit je zo’n verzekering af voor alle bewoners van een adres. Hier vallen ook vaak huisdieren onder.

Aansprakelijkheidsverzekering voor jouw hond

Moet je voor je hond een aparte aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? In de meeste gevallen niet! Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je vaak af voor alle bewoners van een bepaald adres. Vaak zijn huisdieren hier automatisch verzekerd. Bij een dierenverzekering wordt ‘aansprakelijkheid’ niet in alle gevallen verzekerd.

Het is dus het beste om beide verzekeringen te hebben. De aansprakelijkheidsverzekering voor de schade die jouw hond veroorzaakt, de hondenverzekering voor de ziektekosten.

Wij zetten een aantal hondenverzekeraars voor je op een rijtje. Bekijk welke het beste bij jullie past en sluit er gemakkelijk een af!